Ontwerp Je Eigen Gimoto Mugello Race Motorpak

Professioneel gecertificeerd race motorpak
Op maat gemaakt vanaf €1190.-

Specificaties

 • Rundleer
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum

Optioneel

 • Kangoeroeleer
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum

Rundleer
Dikte: 1,2mm
Afwijking: +/- 0,1mm
Huid gekenmerkt door een goede balans tussen comfort en mechanische weerstand.

Kangoeroeleer:
Dikte: 1,0mm
Afwijking: +/- 0,1mm Comfortabeler, lager gewicht en hogere scheurweerstand.

Algemene informatie gecertificeerde race motorpakken voor weg en circuit

Een veilig AAA – EN 17092-2:2020 gecertificeerd race motorpak dat zowel geschikt is voor circuitgebruik als voor de weg, biedt de hoogste mate van bescherming die momenteel beschikbaar is volgens de Europese veiligheidsnormen. Deze norm specificeert de eisen voor beschermende kleding voor motorrijders, met een focus op de materialen, constructie, en beschermende eigenschappen. Hier volgen de belangrijkste kenmerken van een dergelijk motorpak:

Hoogste Beschermingsniveau

 • AAA-certificering: Deze classificatie vertegenwoordigt het hoogste beschermingsniveau volgens EN 17092-2:2020. Het betekent dat het motorpak uitgebreid is getest op slijtvastheid, scheurweerstand, en naadsterkte, en ontworpen is om maximale bescherming te bieden bij een ongeval op hoge snelheid.
 • Circuit en Weggebruik: Motorpakken met deze certificering zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van circuitrijden, maar zijn ook volledig geschikt en veilig voor regulier weggebruik. Dit biedt een veelzijdigheid voor rijders die zowel op het circuit als op de openbare weg rijden.

Materiaalkeuze en Constructie

 • Materialen: Vervaardigd uit premium leder of geavanceerde synthetische vezels die optimale slijtvastheid bieden. De gebruikte materialen zijn specifiek gekozen voor hun duurzaamheid en vermogen om te beschermen tegen schuren, snijden en scheuren bij een val.
 • Versterkingen: Kritieke impactzones zoals schouders, ellebogen, heupen, en knieën zijn vaak versterkt met dubbele lagen materiaal of geïntegreerde beschermende inserts.

Geïntegreerde Bescherming

 • Beschermers: Uitgerust met CE-gecertificeerde protectoren die impactenergie absorberen en verspreiden. Dit omvat vaak bescherming voor de rug, schouders, ellebogen, heupen, en knieën. Veel pakken hebben ook geavanceerde bescherming zoals borstbeschermers en aerodynamische humps.
 • Voorbereiding op Airbag (Mugello AIR): Ontworpen met de capaciteit om te integreren met verschillende airbagsystemen, waardoor rijders extra bescherming krijgen tegen de krachten die vrijkomen bij een high-speed ongeval.

Comfort en Functionaliteit

 • Ergonomisch Ontwerp: Voorzien van pre-gecurveerde mouwen en benen voor een natuurlijke en comfortabele rijhouding, zowel op het circuit als op de weg. Dit minimaliseert vermoeidheid en maximaliseert de controle over de motor.
 • Ventilatie: Strategisch geplaatste ventilatieopeningen of geperforeerde lederen panelen zorgen voor luchtstroom om de rijder koel te houden onder inspannende omstandigheden.
 • Aanpasbaarheid: Aanpasbare taillebanden, manchetten, en kragen zorgen voor een persoonlijke pasvorm, wat essentieel is voor comfort en veiligheid. Stretchpanelen in kritieke gebieden bieden bewegingsvrijheid zonder de bescherming te compromitteren.

Duurzaamheid en Onderhoud

 • Dubbele stiksels: Veel gebruikte naden zijn dubbel gestikt om de structurele integriteit van het pak te verhogen en te zorgen voor duurzaamheid bij een val.
 • Onderhoudsvriendelijk: Hoewel leer regelmatig onderhoud vereist om zijn beschermende eigenschappen te behouden, zijn veel moderne materialen ontworpen om gemakkelijker te onderhouden te zijn zonder in te boeten aan veiligheid.

Een AAA – EN 17092-2:2020 gecertificeerd race motorpak combineert dus de nieuwste technologieën in materiaalwetenschap en beschermingsontwerp om rijders te voorzien van superieure bescherming. Of het nu op het circuit is waar snelheden hoger zijn en risico’s groter, of op de openbare weg waar verschillende gevaren kunnen ontstaan, deze pakken bieden een ongeëvenaarde bescherming en comfort voor de serieuze motorrijder.

AAA – EN 17092-2:2020

Ontdek de gemoedsrust van veiligheid en comfort met de Gimoto motorpakken die voldoen aan de hoogste CE-norm, AAA – EN 17092-2:2020.

Deze norm legt de lat hoog voor beschermende Gimoto kleding, waarbij de focus ligt op zowel maximale veiligheid als comfort voor motorrijders.

Dankzij de strengste tests bieden deze pakken optimale bescherming tegen impact en schuring, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een comfortabele pasvorm en bewegingsvrijheid.

Aangezien motorpakken van Klasse AAA maximale bescherming bieden, kunnen ze tijdens het dragen als zwaarder, stugger en warmer worden ervaren.

AA – EN 17092-3:2020

Ontdek de ultieme bescherming en comfort met Gimoto motorpakken die voldoen aan de CE-norm AA – EN 17092-3:2020.

Deze norm stelt strikte eisen aan de beschermende eigenschappen van Gimoto motorpakken, waardoor motorrijders kunnen genieten van een veilige en comfortabele rijervaring.

Dankzij strenge tests bieden deze motorpakken optimale bescherming tegen impact en schuring, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een comfortabele pasvorm en bewegingsvrijheid.

Motorpakken van Klasse AA bieden over het algemeen bescherming tegen diverse risico’s tijdens verschillende rijactiviteiten en zijn vaak comfortabeler en lichter dan Klasse AAA motorpakken.

En zonder CE normering?

In Nederland is het niet verboden om Gimoto motorpakken zonder CE-normering te dragen op de weg.

Echter, volgens de wet moeten motorrijders beschermende kleding dragen die aan bepaalde veiligheidsnormen voldoet.

Hoewel CE-gecertificeerde kleding in NL niet wettelijk verplicht is, wordt het sterk aanbevolen vanwege de gegarandeerde bescherming.

Het betekent niet dat niet-gecertificeerde Gimoto slecht of onveilig zijn maar de veiligheid ervan is theoretisch niet gegarandeerd volgens de internationale normen.

Desondanks zijn ook alle niet-gecertificeerde Gimoto motorpakken natuurlijk met de grootste zorg en aandacht voor veiligheid en comfort geproduceerd.

Digitaal inmeetformulier

Het inmeten van een motorpak kan een uitdagende taak zijn, maar wij maken het gemakkelijk voor jou!

 • Duidelijke instructies
 • Direct in je mail
 • Nauwkeurige nacontrole

Met ons inmeetformulier wordt het vinden van het perfect passende motorpak een stuk eenvoudiger!