Ontwerp Je Eigen Gimoto Minimoto Kid Motorpak

Leder en nylon afgewerkt minimoto motorpak voor de jeugd.
Op maat gemaakt vanaf €610.-

Specificaties

 • Rundleer
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum

Optioneel

 • Kangoeroeleer
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum
 • Lorem Ipsum

Rundleer
Dikte: 1,2mm
Afwijking: +/- 0,1mm
Huid gekenmerkt door een goede balans tussen comfort en mechanische weerstand.

Kangoeroeleer:
Dikte: 1,0mm
Afwijking: +/- 0,1mm Comfortabeler, lager gewicht en hogere scheurweerstand.

Algemene informatie minimoto motorpakken voor kinderen

Een minimoto motorpak voor kinderen is speciaal ontworpen voor jonge rijders die deelnemen aan minimoto racing, een motorsport die gebruikmaakt van kleine, schaalmodellen van motorfietsen. Deze pakken zijn gemaakt om kinderen een optimale mix van bescherming, bewegingsvrijheid, en comfort te bieden tijdens het rijden. Net als bij volwassen motorpakken, maar met bijzondere aandacht voor de unieke behoeften en veiligheid van jonge rijders, zijn hier enkele kenmerkende eigenschappen van een minimoto motorpak voor kinderen:

Bescherming

Materiaal: Hoogwaardig leer of geavanceerde textielvezels worden gebruikt vanwege hun slijtvastheid en vermogen om bescherming te bieden tegen schuren en impact bij een val. Leder is vaak de voorkeurskeuze vanwege zijn duurzaamheid en beschermende eigenschappen.

Geïntegreerde Beschermers: Voorzien van bescherming op essentiële plaatsen zoals ellebogen, schouders, rug, heupen, en knieën. Deze protectoren zijn meestal CE-gecertificeerd en helpen de impact van vallen te absorberen en te verspreiden, wat cruciaal is voor de veiligheid van het kind.

Comfort en Functionaliteit

Aangepaste Pasvorm: Het pak is ontworpen om goed aan te sluiten op het lichaam van een kind, waarbij zowel comfort als bescherming wordt gegarandeerd zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Ventilatie: Effectieve ventilatie is belangrijk om oververhitting te voorkomen, vooral tijdens intensieve races of in warme omstandigheden. Ventilatieopeningen of geperforeerd leer kunnen hierbij helpen.

Flexibiliteit: Stretchpanelen of flexibele materialen op strategische locaties, zoals bij de knieën en de taille, bieden extra bewegingsvrijheid, wat essentieel is voor de rijtechniek en het comfort van jonge rijders.

Veelzijdigheid en Duurzaamheid

Groei-Accommodatie: Sommige pakken bieden verstelbare functies of uitbreidbare secties om rekening te houden met de groei van het kind, wat de levensduur van het pak verlengt en het een kosteneffectieve optie maakt voor ouders.

Onderhoudsgemak: Materialen die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn, hebben de voorkeur, gezien het waarschijnlijke frequente gebruik en de blootstelling aan vuil en olie van de raceomgeving.

Veiligheidsnormen

Certificering: Idealiter voldoet het kindermotorpak aan relevante veiligheidsnormen en certificeringen die passen bij de activiteit, zoals EN 17092 voor motorrijderskleding, aangepast voor kindermaten en -behoeften.

Een minimoto motorpak voor kinderen is dus een essentieel onderdeel van de uitrusting voor jonge enthousiastelingen die deelnemen aan minimoto racen. Het biedt hen de nodige bescherming en comfort om veilig en met vertrouwen te kunnen genieten van hun sport, terwijl het ook rekening houdt met de groeipatronen en de actieve aard van kinderen.

Digitaal inmeetformulier

Het inmeten van een motorpak kan een uitdagende taak zijn, maar wij maken het gemakkelijk voor jou!

 • Duidelijke instructies
 • Direct in je mail
 • Nauwkeurige nacontrole

Met ons inmeetformulier wordt het vinden van het perfect passende motorpak een stuk eenvoudiger!